Vacature: Voorzitter afdelingsbestuur PvdA Regio Eindhoven.

5 april 2022

  Het afdelingsbestuur roept kandidaten op voor de vacante functie van

Voorzitter afdelingsbestuur PvdA Regio Eindhoven.

 

Doel van de functie

De voorzitter is belast met de leiding van de afdeling Regio Eindhoven. Hieronder vallen de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Nuenen, Waalre en Son en Breugel.  Deze fusie is in 2017 tot stand gekomen.

Als voorzitter treedt je op als vertegenwoordiger, c.q. als woordvoerder van het afdelingsbestuur naar buiten toe en draagt zorg voor de externe contacten. Je zorgt voor de leiding van en een goed verloop van de algemene ledenvergadering en andere afdelingsbijeenkomsten.

Taakinhoud 
Samen met de secretaris ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de agenda en de voorbereiding van de vergadering. De voorzitter woont de vergadering van de PvdA-fractie bij en ziet toe op en bewaakt de uitvoering van taken en activiteiten in de afdeling. Je kunt goed omgaan met veel verschillende mensen en bent hierbij attent op de relatie, sterk op de inhoud en zorgt voor een goede sfeer bij vergaderingen. Jaarlijks stelt de voorzitter in samenspraak met de overige leden van het afdelingsbestuur een jaarplan op waarin de activiteiten van het komende jaar worden beschreven.

Verantwoordelijkheden/bevoegdheden
De voorzitter vertaalt het landelijk uitgezet PvdA-beleid door naar beleid dat voor de afdeling toepasbaar is zodat leden en niet-leden zich hiermee lokaal kunnen identificeren.

Als voorzitter bewaak je het gedachtegoed en de belangen van de PvdA met name bij gedeelde activiteiten en samenwerkingsverbanden met andere partijen.

De voorzitter heeft een leidinggevende en coachende taak en is in staat de talenten binnen de afdeling en het bestuur te bundelen. De voorzitter zorgt voor structuur en richting in het afdelingsbeleid.

Als voorzitter van het afdelingsbestuur kan bestuursleden ter verantwoording roepen over beslissingen die zij hebben genomen. Deze bevoegdheid vloeit voort uit de verantwoordelijkheid van de voorzitter voor die beslissingen en uit zijn toezichthoudende rol op de bestuurlijke activiteiten.

De voorzitter is eindverantwoordelijke van de afdeling.

 

 

Reacties vergezeld van een cv dienen voor 1 mei gezonden te worden aan de secretaris, Gerard Huijbers. Email  [email protected].

Nadere informatie kan ingewonnen worden Robert Tops, wnd. voorzitter, (06) 1999 15 91. Email [email protected].

 

Gerard Huijbers

Secretaris PvdA Regio Eindhoven