12 januari 2024

VACATURE BESTUUR PVDA REGIO EINDHOVEN

Heb jij een hart voor de sociaaldemocratie en onze regio Eindhoven? Ben je een aanpakker en neem je graag verantwoordelijkheid? Kandideer je dan vóór 29 januari 2024 als bestuurslid.

Wat doet het afdelingsbestuur?

De PvdA werkt in Best, Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre samen in één regionale afdeling, aangestuurd door het regiobestuur. Het dagelijks bestuur, op dit moment bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris verzorgt de dagelijkse sturing namens het regiobestuur.  De afdeling van de PvdA regio Eindhoven bestaat uit meer dan 582 leden. Het bestuur organiseert inhoudelijke als gezellige activiteiten, werft nieuwe leden en geeft hen een plekje in de vereniging, zorgt ervoor dat initiatieven van leden een plek krijgen en draagt zorg voor de naleving van onze samen opgestelde regels en statuten. Dit doet het in samenwerking met de gemeenteraadsfracties, de wethouders, maar bovenal met de gehele stad of gemeente.

De PvdA regio Eindhoven vindt het belangrijk dat iedereen een bestuursfunctie kan uitoefenen, ongeacht jouw financiële situatie. Een reiskostenvergoeding voor het bijwonen van activiteiten of overleggen behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Hoeveel tijd kost dit je?

Hoeveel tijd je kwijt bent als bestuurslid is per week afhankelijk. Houd er rekening mee dat je enerzijds tijd besteed aan het uitwerken en uitvoeren van jouw bestuurstaak. Anderzijds wordt verwacht dat je actief deelneemt aan de vereniging en haar activiteiten.

Kandideren

Lijkt jou het leuk om je actief in te zetten voor de sociaal democratie van Eindhoven?  Solliciteer dan! Stuur je CV en een brief met korte motivatie voor 29 januari 2024 aan: Marjolein Senden, voorzitter PvdA regio Eindhoven via 06-47408575 of [email protected]

Twijfel je? Of heb je nog vragen? Dan kan je ook vooraf met Marjolein bellen.

Een inclusief en divers bestuur vinden wij belangrijk.  Dit aspect zal zwaarwegend worden meegenomen in de selectieprocedure.

Welke bestuurstaken komen vrij?

Je kunt je kandideren voor een of meerdere van de openstaande vacatures. Alle bestuursleden zijn/worden actief betrokken bij de PvdA regio Eindhoven en bezoeken activiteiten, staan in contact met leden en politici en leveren een bijdrage aan de (permanente)campagnes.

Vacatures

Secretaris

De secretaris is verantwoordelijk voor de organisatie van de algemene ledenvergadering en andere interne vergaderingen, het bijhouden van de activiteitenagenda, de interne communicatie (nieuwsbrief) en de informatievoorziening. De secretaris ziet toe op een correcte toepassing van de statuten en regelementen van de PvdA Eindhoven binnen onze processen en besluitvorming.

De secretaris is, net als de voorzitter ook onderdeel van het regiobestuur. Qua tijdsinvestering betreft de uitvoering van de werkzaamheden van de bestuurstaak gemiddeld 2 uur in de week.

 

Algemeen dagelijks bestuurslid

Het algemeen bestuurslid heeft als verantwoordelijkheid het organiseren van de inhoudelijke doorontwikkeling van de PvdA regio Eindhoven zowel op de korte, als op de (middel)lange termijn. Concreet betekent dit: Werven en aanjagen van inhoudelijke onderwerpen die door de actualiteit uitwerking vragen. Hierbij wordt samengewerkt met leden en politici die elk op eigen wijze aan de slag gaan met geprioriteerde thema’s.

Tijdsinvestering is nauw verbonden met de actualiteit van inhoudelijke onderwerpen, het politiek tijdsbestek en de eigen ge- en bedrevenheid. Het is daarom niet zinvol om hieraan een tijdsinvestering per week aan te verbinden.

 

Communicatiemedewerker

Ook zijn we op zoek naar een communicatiemedewerker die met ons de puntjes op het nieuwe communicatieplan gaat zetten. Doel van dit plan is om op een herkenbare professionele wijze onze sociaal democratische waarden/ boodschap namens en voor de regio en vereniging te communiceren. Wij vragen van de communicatiemedewerker dat deze hieraan uitvoering geeft op een manier die getuigt van kennis over de doelgroep(en) en inzet van de actuele en passende media.

Tijdsinvestering is nauw verbonden met de actualiteit van onderwerpen, het politiek tijdsbestek en de eigen gedrevenheid. Het is daarom niet zinvol om hieraan een tijdsinvestering per week aan te verbinden. De verwachting is dat voor de uitvoering van sec de (verenigings)communicatiewerkzaamheden gemiddeld 2 uur per week benodigd zijn.