Vacatures Campagnecommissie

11 november 2020

De verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart staan voor de deur, en een jaar later zijn alweer de Gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt allemaal nog ver weg, maar natuurlijk vliegt de tijd voorbij. Daarom zijn we alvast begonnen met de eerste campagnevoorbereidingen. De komende twee verkiezingen zijn we op zoek naar een centrale campagnecommissie die op hoofdlijnen de coördinatie regelt voor de gehele Regio, met alle zes afdelingen die eronder vallen. Om dit tot een succes te maken, zijn we op zoek naar mensen die bij de volgende profielen passen:

  1. Chief Operational Activities

De Chief Operational Activities bekleedt een centrale positie in de campagneorganisatie. Hij of zij draagt de verantwoordelijkheid voor de (uitvoering van de) campagne. De belangrijkste taak van de Chief Operational Activities is ervoor te zorgen dat het campagneplan wordt opgezet en uitgevoerd. Daartoe werkt de Chief Operational Activities samen met andere mensen in het campagneteam. De Chief Operational Activities is de verbinding tussen campagneteam, fracties en het bestuur. Tevens is de Chief Operational Activities samen met de Chief Administrative Activities aanspreekpunt voor het gewest en het partijbureau. De Chief Operational Activities zit de bijeenkomsten van het campagneteam voor. Hij of zij zorgt ook voor een evaluatie na afloop van de campagne. Kortom, we zoeken iemand die tijd over heeft om mee te denken en mee te werken en daarmee zichtbaar is gedurende de gehele campagne.

  1. Chief Administrative Activities

De Chief Administrative Activities bekleedt samen met de Chief Operational Activities een centrale positie in de campagneorganisatie. Hij of zij draagt de medeverantwoordelijkheid voor de (uitvoering van de) campagne. Tevens is de Chief Operational Activities samen met de Chief Administrative Activities aanspreekpunt voor het gewest en het partijbureau. Hij of zij zorgt ook voor een evaluatie na afloop van de campagne. De Chief Administrative Activities is ook verantwoordelijk voor de contacten met de lokale en regionale pers. Hij of zij verstuurt persberichten om hen te wijzen op campagneacties. Daarnaast is hij/zij het eerste aanspreekpunt voor journalisten van deze media. Hij of zij stelt de campagnebegroting op en kijkt bij de uitvoering daarvan naar effectiviteit. Na afloop is de Chief Administrative Activities verantwoordelijk voor een kloppende boekhouding van de campagne. Hij of zij zorgt tevens voor extra inkomsten door middel van fondsenwerving of aanvragen bij het activiteitenfonds.

  1. Campagnemateriaal

De chef Campagnemateriaal is verantwoordelijk voor de logistiek van alle acties op straat. Van canvasacties tot speciale evenementen en kraampjes op de markt. We zoeken daarom iemand die goed kan plannen en ervoor kan zorgen dat campagnemateriaal besteld wordt en op het juiste moment op de juiste plek is. Hij of zij stemt het budget voor materiaal af met de Chief Administrative Activities. Bij voorkeur heeft hij/zij ervaring met fotobewerking.

  1. Social media – tandemfunctie (2 pax)

We zoeken een social media duo dat samen zorgt voor de basis van de social media campagne in de regio: het maken van een contentkalender en het maken en uitvoeren van een social mediastrategie. Hiervoor zoeken we iemand met conceptueel vermogen én iemand die goed is in de uitvoering (omzetten van ideeën naar film, statements etc.) en die dus goed is in audio- en videobewerking. We zoeken mensen die affiniteit en ervaring hebben met foto- en videobewerkingsprogramma’s.

  1. Inhoudelijke events

We zoeken iemand met politieke voelsprieten in de regio die de afweging kan maken welke events voorrang moeten krijgen in aanwezigheid van PvdA-politici en welke niet. We zoeken bij voorkeur iemand die niet reactief kijkt naar georganiseerde events, maar iemand die proactief op zoek gaat naar manieren om onze kandidaten een podium te geven. Een voorbeeld hiervan is met een huurdersvereniging een debat organiseren om zodoende aandacht te genereren voor de PvdA-plannen om de huisvesting te verbeteren.

  1. Offline events

We zoeken iemand die offline events mede-organiseert / coördineert om de zichtbaarheid van de PvdA en haar kandidaten in de wijken te verbeteren. Hiermee worden o.a. bedoeld de canvasacties, het plakken van posters en een meet-en-greet met PvdA-kandidaten. Voor deze rol zoeken we expliciet iemand die zelfstandig kan werken en die goed kan omgaan met de vrijheid die deze rol biedt. We zoeken iemand die goed kan communiceren en mensen kan enthousiasmeren om deel te nemen aan acties.

  1. Vrijwilligerscoördinator

De coördinator is verantwoordelijk voor de werving van vrijwilligers, maar ook voor de begeleiding. Natuurlijk is het ieders verantwoordelijkheid om te zorgen dat vrijwilligers zich thuis voelen bij de afdeling of in de organisatie. De coördinator wordt specifiek aangesteld om zorg te dragen voor de vrijwilligers van het allereerste contact tot en met het bedanken voor hun inzet na de verkiezingen. Zo plant hij of zij een bedankmoment in na de verkiezingen. Een goede vrijwilligerscoördinator bezit voldoende sociale vaardigheden, weet mensen te motiveren, kan goed luisteren, komt op voor de belangen van de vrijwilligers en kan delegeren.

 

Ben jij degene die we zoeken? Of heb je vragen over één of meerdere van de functies? Meld je dan zo snel mogelijk bij Erik van der Werff ([email protected]) of Tjeerd Ritmeester ([email protected]).