Uitreiken ViP040-roos

7 maart 2019


Uitreiking eerste VIP040-Roos: meld kandidaten aan!

Op 9 mei willen bij de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht voor de eerste keer onze eigen award voor een bijzondere vrouw uit onze regio uitreiken. We noemen onze prijs de VIP040-Roos.

Wat?
De VIP040-Roos is een onderscheiding voor een bijzondere vrouw die een bijzondere maatschappelijke prestatie heeft geleverd. De prijs bestaat uit: een schriftelijke award om aan de muur te hangen en een bijzonder kunstwerk gemaakt door bijzondere mensen.

Voor wie?
De VIP040-Roos is bedoeld voor een vrouw die voldoet aan onderstaande criteria:

  • Zij woont in Zuidoost-Brabant.
  • Zij heeft zich onderscheiden door een bijzondere maatschappelijke verdienste, dat kan ze als privépersoon hebben bereikt of als taakoverschrijdende prestatie vanuit haar beroep.
  • Zij is een inspirerende persoonlijkheid en eerder een rolmodel dan een theoreticus.
  • Zij is een sterke persoonlijkheid met doorzettingsvermogen en een positieve uitstraling.

Door wie?
Voor de selectie van de winnaar is een jury samengesteld. Deze bestaat uit voorzitter Elena van Hout, secretaris Marianne Cooijmans en drie algemene leden: Milena Blokdijk, Necla Kocak en Ria Otten.

Wanneer en hoe?
Kandidaten kunnen tot en met 31 maart per email worden aangemeld bij de voorzitter van de jury. Stuur jouw kandidaat met een korte motivatie naar elenavanhout@gmail.com. De jury maakt in april een keuze uit de aangedragen kandidaten. De winnaar wordt op 9 mei 2019 tijdens de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht bekend gemaakt.