Notulen alv 3 december

4 december 2020

Donderdag 3 december vond de laatste alv van dit jaar plaats. Digitaal, via Google Meet, door de geldende maatregelen om verspreiding van het COVID-19 tegen te gaan. Hieronder in het kort de notulen. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u terecht bij Erik via [email protected].

 

  1. De vergadering wordt geopend door de secretaris: Erik van der Werff. Hij treedt vanavond op als voorzitter, gezien de voorzitter op dit moment in Griekenland is.

 

  1. Vanuit meerdere leden wordt een voorstel gepresenteerd t.b.v. de ledenbinding. Constatering van de leden is dat het lastig is om elkaar te vinden in deze tijd waarin fysieke bijeenkomsten ontbreken. Van het bestuur wordt een plan gevraagd om hierop actie te ondernemen.

 

Namens het bestuur reageert Erik op het voorstel dat volgens het bestuur vrij kort voor de vergadering gepresenteerd werd. Het bestuur onderschrijft de constatering en heeft al een club mensen samengesteld die hiermee aan de slag gaat vanaf januari. Verder onderstreept Erik dat leden vanzelfsprekend zelf met ideeën en uitvoering mogen komen voor plannen die zij hebben. Tot slot licht hij toe dat de ledenkamer voor het congres nog openstaat tot 11 december. Daarmee roept hij leden om hiernaar te kijken.

 

  1. Namens de verkiezingsprogrammacommissie is Jan-Kees Oppelaar online aangeschoven. Hij licht kort de gevolgde procedure en de opzet van het verkiezingsprogramma toe. Daarna volgt een inhoudelijke discussie tussen de leden en Jan-Kees.

 

  1. De alv bespreekt daarna een drietal bespreekpunten met betrekking tot de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Concreet worden drie punten voorgelegd aan de leden:
  2. Een datumschema, dat dient als een draaiboek voor officiële bespreek- en besluitpunten;
  3. Een voorstel tot instemming met de lijsttrekkersverkiezingsprocedure;
  4. Een voorstel tot de vorming van een wethoudersselectiecommissie.

De leden gaan -na een inhoudelijke discussie- akkoord met alle drie hiervoor beschreven besluitpunten.

  1. De alv bespreekt -na een korte pauze- vervolgens het agendapunt t.b.v. deelname aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Per afdeling is een voorstel gemaakt dat digitaal ter stemming zal worden voorgelegd over de vorm van deelname aan de GR2022. In een aantal gevallen is het voorstel uitgesproken voor een bepaalde deelnamevorm, in andere gemeenten is de vorm van deelname nog onderwerp van discussie hoewel hier alvast een voorstel voor is opgenomen.

 

De alv krijgt de kans om inhoudelijke vragen te hebben die worden beantwoord door de voorzitter van de vergadering en de regionale vertegenwoordigers. Namens het gewest deelt Raf Daenen zijn kennis over mogelijke lijstcombinaties.

 

  1. Penningmeester Mariet presenteert de begroting van 2021. Na een korte toelichting en enkele vragen stemt de alv in met deze begroting.

 

  1. Erik presenteert namens het bestuur het conceptjaarplan, dat nog moet worden uitgewerkt richting de volgende alv in maart 2021. De alv gaat hiermee akkoord.

 

  1. Tot slot sluiten de fractievoorzitters van Best, Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre aan om een korte update te geven over de stand van zaken in hun gemeente. De onderwerpen gaan van de begrotingsonderhandelingen tot sociale woningbouw en van jeugdzorg tot bestuurlijke vernieuwing. De leden worden compleet bijgepraat.

 

  1. De vergadering wordt gesloten door de voorzitter.