Notulen alv 24 juni 2021

27 juni 2021

Donderdag 24 juni vond de tweede algemene ledenvergadering van 2021 plaats. Hieronder een kort verslag van deze vergadering, die online plaatsvond via Google Meet.

 

  1. De vergadering wordt geopend door interim-voorzitter Robert Tops. Hij heet de aanwezigen welkom.
  2. Het bestuur heeft een amendement naar de leden gestuurd aangaande de planning richting de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Het amendement voorziet in het naar voren halen van de kandidaatstellingstermijn voor de lijsttrekkerskandidaten en een mogelijke verkiezing. Reden hiervoor is dat een eerder gekozen / bekende lijsttrekker actiever kan meepraten, meedenken en meedoen met de campagne. Een grote meerderheid van de aanwezigen stemt voor het amendement, waardoor de termijnen dus zullen worden aangepast.
  3. De kandidaatstellingscommissies worden kort geïntroduceerd door Robert Tops en Frank Depla (afgevaardigde Eindhoven). In september zullen zij zich nog persoonlijk voorstellen tijdens de algemene ledenvergadering. De leden van Eindhoven stemmen in met de voorgestelde leden voor de commissie Eindhoven. De leden van de overige afdelingen stemmen in meerderheid in met de leden van de regiocommissie. Aangaande de regiocommissie moet natuurlijk worden opgemerkt dat de exacte uitvoering van deze commissie pas bekend is nadat hierover -indien van toepassing- afspraken zijn gemaakt met GroenLinks in de gemeente. Vooralsnog geldt dit laatste voor Son en Breugel en Veldhoven. Voor Best en Waalre geldt dat hierover nog gesprekken worden gevoerd.
  4. Er vindt een goede en inhoudelijke discussie plaats aangaande de landelijke politieke actualiteit. Algemene conclusie is dat de aanwezigen de discussie waarderen en dat er vaker zulke inhoudelijke discussieavonden zullen worden georganiseerd -liefst offline-.
  5. Secretaris Erik van der Werff neemt afscheid van het bestuur. In een kort dankwoord geeft hij aan trots te zijn op de samenwerking met het bestuur de afgelopen twee jaar, maar dat het tijd is om actiever op zoek te gaan naar een manier om bij te dragen aan de partij nadat een aantal persoonlijke veranderingen later dit jaar voorbij zijn. Namens het bestuur spreekt interim-voorzitter Robert Tops een kort dankwoord uit voor de werkzaamheden van en de samenwerking met Erik. Het bestuur is nog in gesprek met mogelijke kandidaten om Erik op te volgen. Voor nu neemt Tjeerd Ritmeester ([email protected]) de honneurs waar.
  1. Interim-voorzitter Robert Tops sluit de vergadering.