Jack Tinnemans voorgedragen voor bestuurslid communicatie

1 mei 2020

Tijdens de volgende Algemene Ledenvergadering (11 juni) wordt Jack Tinnemans voorgedragen als nieuw bestuurslid met de portefeuille Communicatie. Jack heeft eerder een aantal malen bijgedragen aan het verkiezingsprogramma van de PvdA afdeling Eindhoven en maakte korte tijd deel uit van het Ombudsteam.

Waarom heb je gesolliciteerd, Jack?

“De PvdA is mijn politieke thuis. Ik kan verhalen vertellen over het gezin van 15 kinderen waarin ik ben opgegroeid. Met een vader die zes dagen per week werkte. Die de andere uren op werkdagen gebruikte om zijn moestuin bij te houden en kippen en varkens slachtrijp te maken. En die zijn zondagochtend, zondag was de enige vrije dag voor hem, altijd besteedde aan vakbondsactiviteiten. Mensen helpen hun recht te halen, vooruit te komen. ‘Er zijn altijd mensen die het zelf net niet helemaal redden”, zei hij dan, voordat de kinderen naar buiten gestuurd werden.
Mijn vader noch mijn moeder stemde PvdA. Maar zij hebben me wel als PvdA’er opgevoed. Ze hebben me laten zien dat het leven nauwelijks maakbaar is. Dat het verschil tussen wel of geen ‘succes’ lang niet altijd bepaald wordt door wat je kunt of hoe hard je werkt. Soms heb je gewoon wat mazzel nodig om gelukkig te kunnen worden. Of een steuntje in de rug. Voor mij is dat wat de sociaaldemocratie in de aanbieding heeft. Een steuntje in de rug voor wie het nodig heeft.”

En wat betekent dat voor de communicatie?
“Ik wil graag helpen die hartslag van de PvdA beter hoorbaar maken in onze regio. Natuurlijk heb ik daar ideeën over, maar de PvdA-raadsleden en -wethouders zijn voor de communicatie met de inwoners van de gemeenten de belangrijkste mensen. Ik wil dus in overleg met hen wegen vinden om de PvdA terug te brengen waar de partij hoort: in het hart van de regio.

Uiteraard ligt er nu al veel praktisch werk. Websites, nieuwsbrieven en social media, om maar wat te noemen. Daar zal ik met plezier mijn portie van uitvoeren. Wat dat betreft is het een voordeel dat ik mijn brood verdien met communicatie-advies en -uitvoering voor bedrijven, scholen, welzijnsorganisaties en overheden.

Ik hoop dat ik snel gewoon met een aantal mensen aan tafel kan om te beginnen!