In memoriam: Jacqueline Vriens

27 april 2023

Intens verdrietig hebben we kennis genomen van het overlijden van onze grote steun en toeverlaat: ๐‰๐š๐œ๐ช๐ฎ๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐•๐ซ๐ข๐ž๐ง๐ฌ.

Onze condoleances voor Walter, familie en vrienden: Wij wensen jullie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Jacqueline was vanaf 2002 vanuit verschillende rollen voor de PvdA actief: Ze was betrokken bij de buitenboordmotor die -op maatschappelijke onderwerpen- verkenningen over de stad uitrolde, ze werkte jarenlang als ondersteuner van de Eindhovense fractie maar bovenal: ze was een graag gezien en gewaardeerd verenigingslid.

Voor velen een boegbeeld. Haar senioriteit, scherpe blik en gevatte humor maakten dat uitgesproken werd wat gezegd moest worden en brachten rust waar woorden geen meerwaarde hadden. Ze was de steun en toeverlaat van menigeen. De stille kracht, werd ze genoemd bij haar afscheid als fractieondersteuner.

Een paar weken geleden ontving ze voor haar 25-jarig jubileum een speldje. Op de vraag hoe ze aankeek tegen de komende ziekenhuisbehandeling, antwoordde ze: โ€œAch, ik kom overal twee keer: De eerste keer om kennis te maken en de tweede keer om mijn excuses aan te bieden. Ik ben het gewendโ€; zei ze met een grote lach. Die scherpzinnigheid, de eigenzinnige humor gecombineerd met een pure en oprechte empathie, typeerden haar en maakten haar ontzettend geliefd.

Lieve Jacqueline, we hopen van harte dat je terugkomt, al dan niet om je excuses aan te bieden. In de tussentijd, gaan we je allemaal ontzettend missen.

๐˜‘๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜—๐˜ท๐˜ฅ๐˜ˆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ช๐˜ฐ ๐˜Œ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ

๐•๐จ๐จ๐ซ ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ž๐ง๐จ๐ญ๐ž๐ง ๐๐ข๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐›๐ž๐ซ๐ข๐œ๐ก๐ญ ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž๐ซ๐ฅ๐š๐ญ๐ž๐ง, ๐ข๐ฌ ๐๐š๐ญ ๐ก๐ข๐ž๐ซ ๐ฆ๐จ๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค. ๐–๐ข๐ฃ ๐ณ๐ฎ๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง ๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐๐ซ๐š๐ ๐ž๐ง ๐๐š๐ญ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž ๐ซ๐ž๐š๐œ๐ญ๐ข๐ž๐ฌ ๐๐ข๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐Ÿ ๐ฃ๐ฎ๐ง๐ข ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฉ๐ฅ๐š๐š๐ญ๐ฌ๐ญ, ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐ณ๐š๐ฆ๐ž๐ฅ๐ ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐ ๐ž๐›๐จ๐๐ž๐ง ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐ง๐š๐š๐ฌ๐ญ๐ž ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž.

๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ