Handen uit de mouwen!

25 februari 2021

Handen uit de mouwen en aan de slag!

Als bestuurslid met een specifieke interesse voor lokale politiek en bijna 10 jaar een actieve rol in de Raad, was het voor mij leuk om van het penningmeesterschap van de regio over te stappen naar de portefeuille Veldhoven. Als liaison tussen fractie en bestuur spreek ik een paar keer per maand met de fractie, leden daarvan en met de fractievoorzitter. Hartstikke leuk om zaken te blijven volgen.

Goed om dat op afstand te kunnen doen. Toen in juli 2015 mijn organisatie groeide en ook Veldhoven als subsidieverlener in beeld kwam, was het tijd om de rol als Raadslid in te ruilen. In een ondersteunende rol kun je nog eens van wat meer afstand kijken… en dat helpt de fractie. Zo geven ze aan.

In Veldhoven ben ik in deze rol vooral betrokken geweest bij de voorbereiding van de samenwerking met GroenLinks. Dat voorstel hebben we begin dit jaar voorgelegd aan onze leden. Ik kijk uit naar die samenwerking. Soms mag ik de rol van de kritische vriend aannemen, onze waarden en idealen vanuit sociaaldemocratische hoek aanhalen, andere keren geef je mede vorm aan het profiel van mogelijke nieuwe Raadsleden.

Ondersteunde taken en rollen. Die pak ik met plezier op in deze rol.

De fractie? Die vaart wel! Het is een actieve club, aangevuld met mensen met hart voor onze idealen en kennis van de lokale context. Ook mooi om te zien natuurlijk!

Dus als je eens wat meer wilt weten over de Veldhovense onderwerpen? Wilt bijpraten over actuele zaken? Of eens wilt snuffelen aan politiek of een actievere bijdrage? Laat je het me dan weten? Ik drink graag een kop koffie!