Hafid Bouteibi: kanididaat lijsttrekker Eindhoven

1 augustus 2021

Na 12 jaar raadslid en 4 jaar fractievoorzitter geloof ik dat ik klaar ben voor de rol van lijsttrekker. Dit klinkt onbescheiden maar ik wil u geruststellen want tijdens het schrijven van deze boodschap voel ik mij buitengewoon nederig. Het voelt namelijk als een enorme eer mij te kandideren voor een partij waarin ik samen met onze achterban 12 jaar de strijd heb mogen voeren voor een mooiere samenleving.

Als fractievoorzitter en raadslid ben ik de afgelopen jaren vooral actief geweest binnen werk en inkomen. Met succes hebben we een keiharde Fraudewet wat minder hard gemaakt. Ruimte gegeven aan mensen om te leren van hun vergissingen. De Wet op de Tegenprestatie omgevormd tot een instrument dat mensen helpt op weg naar een baan. De Wet Taaleis alleen ingezet in die situaties waarin het mogelijk is. Als leraar weet ik dat er niks zo frustrerend is dan van mensen eisen wat ze niet kunnen leveren. Scholing voor mensen in de bijstand! De rode draad in al deze voorbeelden is mensen stimuleren in hun ontwikkeling. Door het geven van vertrouwen, ruimte en autonomie. De rest komt vaak vanzelf!

Met de keuze mij te kandideren realiseer ik mij dat ik een enorme verantwoordelijkheid naar mij toe trek. Hiermee geef ik aan dat ik de volgende fractie wederom wil begeleiden naar een plan voor onze stad waar onze sociaal democratische waarden duidelijk in verwerkt zijn. Om dit mogelijk te maken moeten we de komende verkiezingen boven onszelf uitstijgen en weer de grootste worden in onze stad. Ik geloof dat we dit samen mogelijk kunnen maken en heb er ongelooflijk veel zin in!