Afscheid Trix van het ombudsteam

8 maart 2020

Woensdagavond 20 februari hebben we afscheid genomen van Trix Effting. Zij heeft vanaf de oprichting aan het PvdA Ombudsteam hieraan actief deelgenomen. Bewoners die vastlopen in de bureaucratie wist zij als geen ander te ondersteunen om hieruit te komen. Dit deed ze door hulpverleners en instanties op een prettige,  maar soms -zeker wanneer het nodig was- indringende manier terecht te wijzen. Allemaal in het belang van de bewoner. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat deze niet verder in de schulden zou komen of om een onterechte korting op de uitkering terug te draaien. Legendarisch is de uitspraak van haar dat het PvdA Ombudsteam het “5e knopje is”, wanneer je volledig vastloopt in het keuze menu blijft dit ‘5e knopje’ de ingang voor ondersteuning, en in ieder geval een luisterend oor.

De kennis, ervaring en vooral gedrevenheid van Trix gaan we missen!

Daarom passeerde op haar afscheidsavond nog een keer alle Trucs van Trix de revue ten aanzien van het Ombudswerk. Dit gebeurde in de vorm van een Masterclass. Hierdoor maakte de nieuwe leden van het ombudsteam direct een goeie start!

Inmiddels is er ook belangstelling voor de masterclass door PvdA afdelingen uit de omgeving. Kortom zo laat Trix iets moois na in het belang van de bewoners die vastlopen in de wirwar van regels, niet alleen in Eindhoven, maar ook daarbuiten.

Trix, nogmaals dank voor je betrokkenheid, kennis en ongelooflijke inzet.

Frank Depla – Ombudsteam Eindhoven