Bestuurslid (Son en Breugel)

Hans Overbeek

Mijn ‘bouwjaar’ is 1959. Ik werd maatschappelijk actief, zoals dat zo mooi heet, in mijn studententijd, toen ik tegen kernenergie en voor schone energiebronnen demonstraties organiseerde, in de jaren 80, Kalkar, Dodewaard, Doel, Mol en zo. Harrisburg en Tsjernobyl deden het tij keren en de beweging stierf een zachte dood.

Als ingenieur bedrijfskunde ging ik bij Philips werken en heb daar bij de chipsdivisie (nu NXP) veel ervaring opgedaan. In 1991 gooide ik het roer om en werd ik de beleidsmaker op het provinciehuis voor Europese Programma’s. Een goeie mix tussen de bevlogenheid van mijn studietijd en het marktrealisme van Philips. Mijn ‘sociale hart’ begon in 2000 harder te kloppen in Cuba, waar ik getuige was van een haperend systeem, maar een onwrikbare levenslust van de bevolking, met een goede basis in onderwijs en gezondheidszorg.

Van 2002 tot 2010 was ik wethouder in Son en Breugel. Flink wat portefeuilles vielen mij ten deel, maar woonwagenzaken was mijn ‘ding’. Integratie in de praktijk, met een bevolkingsgroep die al eeuwen (!) in ons land is. Nu ben ik in mijn dagelijks leven hoofd Europese en Internationale Zaken bij de Provincie Noord-Brabant en probeer ik ook in mijn werk onze waarden uit te dragen.

Als , binnenkort, oud-voorzitter van de PvdA Son en Breugel heb ik er zin in om in het nieuwe bestuur mijn bijdrage te leveren!