Door Mary Fiers op 8 mei 2018

Opinie Mary Fiers: het glas is half leeg

Iemand vroeg me onlangs hoe gaat het eigenlijk met de nieuwe afdeling Regio Eindhoven? Daar moest ik even over nadenken. Van nature ben ik geneigd om naar alle goede positieve dingen te benadrukken. Er zijn genoeg positieve dingen te benoemen, zoals de kwaliteit van de sprekers tijdens de Algemene Ledenvergaderingen, de activiteiten van VIP040, de maandelijkse senioren-inloop, de 1-mei-bijeenkomst (met mooie dialoog tussen jong en oud) en de voorzichtige start met het verbeteren van de ledendemocratie. Ook de ambitie van het jaarplan 2018 stemt positief. Er staat nog veel op het programma.

Toch is het glas wat mij betreft half leeg is. Waarom? Omdat een van de kernambities van dit nieuwe bestuur is om er een echte vereniging van te maken. Een club van wereldverbeteraars, waarin alle leden een actieve bijdrage leveren. Minder slapende leden, meer actieve leden. En dat is nog onvoldoende gelukt. Hoe krijgen we meer leden actief betrokken? Mensen zijn per slot van rekening niet voor niets lid van een politieke partij. En hoe betrekken we ook de kennis en ervaringen van onze kiezers bij ons doen en laten? Ik heb het antwoord (nog) niet, maar blijf er me onverminderd voor inzetten. Heb jij tips? Laat het me dan weten, kan via een email.

Mary Fiers

Mary Fiers

Vroeger bij ons thuis aan de keukentafel, in Bladel, werden maatschappelijke vraagstukken besproken en opgelost 😉  Mijn lieve vader en moeder brachten mij de idealen van (internationale) solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid bij. Tot op de dag van vandaag een inspiratiebron.  En die idealen zijn nog steeds actueel.  Misschien wel meer dan ooit. In een samenleving waarin (groepen) mensen

Meer over Mary Fiers