Kijk verder in 2020

Door Mary Fiers op 21 december 2019

Beste mensen,

Op de valreep van 2019 kijken we terug op een jaar waarin weer veel gebeurd is. In onze regio, Nederland en daarbuiten.

Onze vrijwilligers, raadsleden en wethouders hebben ook in 2019 op veel onderwerpen het verschil weten te maken. Dat verdient een compliment! Mooie dingen bereikt dus, maar er zijn ook nog veel onderwerpen om je zorgen over te maken. De steeds groter wordende tweedeling was voor mij hét thema van afgelopen jaar, maar blijft dat in 2020. Een tweedeling van aan de ene kant kansrijke inwoners van onze regio en aan de andere kant kansarme inwoners. Dat MOET echt anders! Juist in onze Brainportregio, waar de economie op volle toeren draait.

Er is dus nog volop werk aan de winkel voor ons als Sociaaldemocraten in 2020. Dat kan op veel manieren.

Uiteraard in de politieke arena in Nuenen, Son & Breugel, Best, Veldhoven, Waalre en Eindhoven! In die arena gaan onze raadsleden en wethouders, in 2020, er weer vol tegenaan. Werken aan een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving.

Maar ook in onze eigen lokale politieke ledenvereniging werken we door. We hebben ons eigen jaarplan voor 2020. Benieuwd? Lees dan hier het jaarplan!

Maar werken aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving kan natuurlijk ook in het dagelijks leven. Door de keuzes die je zelf maakt. Iedere dag weer. Steeds opnieuw. Waar doe je je boodschappen? Bij een grote keten, on-line of bij een kleine ondernemer? Wat koop je wel en wat niet? Bij welke bank sluit je aan? Eet je biologisch voedsel? Welke kleding koop je? Waar ga je op vakantie? Neem je de trein of het vliegtuig? Pak je de fiets of de auto? Ben je actief als vrijwilliger in je buurt of ergens anders? Allemaal keuzes die jezelf maakt. Ik hoor je al denken, wat maakt het uit wat ik doe? Misschien een logische, maar oh zo gevaarlijke, gedachte. Als we dat allemaal denken worden we vleugellam. Gevangen in een systeem, waar iedereen verantwoordelijk is en dus niemand verantwoordelijkheid neemt.

Ik sluit me voor 2020 aan bij de wijze woorden van Jules Deeler over “het Heelal: hoe verder men keek, hoe verder het leek”. Vandaar mijn oproep om in 2020 verder te kijken. Verder dan je eigen neus lang is. Verruim je blik en kom in actie. Dus kijk verder en doe verder!
Samen kunnen we dingen veranderen!

Ik wens iedereen een gezond, liefdevol en strijdbaar 2020!

Mary Fiers

Voorzitter PvdA Regio Eindhoven

Mary Fiers

Mary Fiers

Vroeger bij ons thuis aan de keukentafel, in Bladel, werden maatschappelijke vraagstukken besproken en opgelost 😉  Mijn lieve vader en moeder brachten mij de idealen van (internationale) solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid bij. Tot op de dag van vandaag een inspiratiebron.  En die idealen zijn nog steeds actueel.  Misschien wel meer dan ooit. In een samenleving waarin (groepen) mensen

Meer over Mary Fiers