Door Mary Fiers op 31 juli 2017

Denk groot, begin klein!

PvdA-ers willen de wereld verbeteren. Jij en ik willen dat. Daarom zijn we immers lid geworden van deze Sociaaldemocratische beweging. Maar hoe doe je dat dan? 

Een simpele vraag, die zeker niet eenvoudig te beantwoorden is. 

Groots en meeslepend? Met wereldveroverende vergezichten? Jazeker! Politiek geeft immers richting. Politiek schetst het beeld van de ideale samenleving. “Denk groot” dus. 

Maar mijn pleidooi in deze column richt zich vooral het tweede deel van de titel: “begin klein”. 

De wereld verbeteren is iets van ons allemaal. Iets van alledag. Niet alleen van onze professionele politici in de gemeenteraad of Tweede Kamer. 

Zonder het ploeteren van velen, iedere dag, zijn waarden waardeloos. Dus als je het belangrijk vindt dat Eindhoven Airport niet te veel groeit, dan helpt het als je zelf ook niet vaak (nooit?) het vliegtuig neemt. Als je vrijwilligerswerk belangrijk vindt, dan ben je natuurlijk ook zelf als vrijwilliger in de weer. Als je voor een inclusieve samenleving bent, dan zeg je dat ook hardop tijdens een feestje of in de kantine op je werk als er discriminerende opmerkingen over moslims of homo’s worden gemaakt. 

Zo simpel is het eigenlijk. Daar zijn niet veel woorden voor nodig, maar wel veel concrete daden. Van jou en mij. Elke dag weer. 

Verbeter de wereld, begin klein.

Mary Fiers
Voorzitter PvdA Regio Eindhoven

Mary Fiers

Mary Fiers

Vroeger bij ons thuis aan de keukentafel, in Bladel, werden maatschappelijke vraagstukken besproken en opgelost 😉  Mijn lieve vader en moeder brachten mij de idealen van (internationale) solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid bij. Tot op de dag van vandaag een inspiratiebron.  En die idealen zijn nog steeds actueel.  Misschien wel meer dan ooit. In een samenleving waarin (groepen) mensen

Meer over Mary Fiers