Nuenen: PvdA-inloop bij Schafrath op vrijdag 3 mei 2019

3 mei 2019, om 21:00

Vrijdag zijn we er weer. Vanaf 21.00 uur kunt u aanschuiven aan de PvdA-tafel bij Schafrath.

Opnieuw stond donderdag 25 april de Structuurvisie Nuenen Zuid op de raadsagenda. Een ingewikkeld dossier, waarbij er een beslissing moet vallen over de sporthal en het gezondheidscentrum, de (vervanging van de verouderde) Vinkenhofjes en de locatie voor een woongroep van ouderen.

Voor de PvdA moet er nu gebouwd worden voor de jongeren!

Al sinds jaar en dag wordt er niet, of maar mondjesmaat, voor jongeren gebouwd. En dat in een van de snelst vergrijzende gemeenten van Nederland: Nuenen! De jongeren gaan naar Helmond, Geldrop/Mierlo en Eindhoven, waar nog wel betaalbare woningen zijn. Ga eens na wat dat betekent voor de Nuenense samenleving. Wat dit betekent voor de toekomst van sportverenigingen, muziekgezelschappen, winkelaanbod, horeca en ga zo maar verder.

Met dit als gegeven maakt de PvdA Nuenen zich sterk voor een extra inspanning om voor deze doelgroep te bouwen. Volkshuisvesting voor de lagere inkomensgroepen is voor de PvdA een kernpunt. Nu doet de kans zich voor in Nuenen Zuid.

De gemeenteraad heeft echter op 25 april besloten dat het aantal bouwlagen in Nuenen Zuid beperkt moet blijven tot 3 “met accenten van een 4de laag”. Wij betwijfelen of de woningcorporaties daar financieel mee uit de voeten kunnen. De definitieve oplossing voor de sporthal laat nog op zich wachten: waar moet ie en wat mag het kosten? Alleen de woongroep krijgt ruimte om te bouwen, maar of de locatie aan de Brabantring gedeeld moet worden met het gezondheidscentrum is nog in onderzoek.

Op onze maandelijkse PvdA-inloop op de eerste vrijdag van de maand is vanuit fractie, bestuur en ombudsteam steeds iemand aanwezig. Hebt u ideeën, vragen of klachten, wij horen ze graag. Naast PvdA-leden zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Breng gerust je familie of je buren mee. Wij ontmoeten u graag op vrijdagavond 3 mei vanaf 21.00 uur bij Café Schafrath.