Nuenen: de PvdA heeft wat te vieren! Kom op 7 juni naar Schafrath

7 juni 2019, om 21:00

Jammer dat de eerste vrijdag van de maand zo lang op zich liet wachten. Maar a.s. vrijdag 7 juni gaan we de prachtige resultaten van de PvdA bij de verkiezing van het Europees Parlement dan eindelijk vieren. Frans Timmermans verdient een groot compliment. Benieuwd of hij Jean-Claude Juncker straks gaat vervangen. Het is zeker geen gelopen race. Zeker is dat Frans Europa duurzaam en socialer wil maken en er alles aan zal doen wat in zijn vermogen ligt om de Europese Unie te verbeteren. Want dat er nog veel te verbeteren is, staat buiten kijf. Wat je ook van hem vindt, verstand van Europese zaken (en talen) heeft hij en dat hebben we hard nodig in deze Brexit-tijden. Laten we asjeblieft de boel bij elkaar houden.

Timmermans krijgt een team van bevlogen en ervaren sociaaldemocraten om zich heen: Agnes Jongerius voor eerlijk werk en beloning, Kati Piri, o.a. Turkije-rapporteur en als waakhond voor de mensenrechten, Paul Tang voor eerlijke belastingen, Vera Tax was wethouder in Venlo, komt op voor gerechtigheid en tolerantie en Mohammed Chahim, “van de Heistraat in Helmond naar Brussel zou dat niet prachtig zijn” zegt Mohammed die al 12 jaar raadslid is in Helmond naast zijn werk als wetenschappelijk onderzoeker bij TNO.

Natuurlijk hopen wij dat het succes van deze verkiezingen de opmars is naar herstel van de sociaaldemocraten. In gesprekken tijdens de campagne hebben wij gemerkt dat de houding ten opzichte van de PvdA positiever is dan bij eerdere verkiezingen, wat overigens ook al opviel bij de Provinciale verkiezingen.

De Nuenense politiek heeft de krant ook weer gehaald. Om tempo te kunnen maken gaan het gezondheidscentrum en woongroep De Mijlpaal kijken of hun beide projecten passen op de vrijkomende schoollocatie aan de Brabantring. De SP-fractie in Nuenen gaat verdwijnen en neemt haar zetel mee. Landelijk gaat het momenteel niet zo lekker met GroenLinks. Tja, misschien wordt het eens tijd voor samenwerking op links. Er is toch genoeg wat ons bindt?

Maar goed, nu eerst maar eens het glas heffen! Komt u ook?

Op onze maandelijkse PvdA-inloop op de eerste vrijdag van de maand is vanuit fractie, bestuur en ombudsteam steeds iemand aanwezig. Hebt u ideeën, vragen of klachten, wij horen ze graag. Naast PvdA-leden zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Breng gerust je familie of je buren mee. Wij ontmoeten u graag op vrijdagavond 7 juni vanaf 21.00 uur bij Café Schafrath.

Voor vragen en problemen met instanties waar u alleen niet uitkomt, is er het nuenen@pvda-ombudsteam.nl . Dit geldt voor leden en niet-leden. Gratis. Wilt u lid worden van de Partij van de Arbeid, graag natuurlijk, kijk dan op www.pvda.nl of www.nuenen.pvda.nl .